CZAKTUALNE: Ukrajinská vláda aktivovala rozbušku a nikdo neví, kdy vybuchne

Ukrajinská vláda aktivovala rozbušku a nikdo neví, kdy vybuchne

Ukrajinská vláda aktivovala rozbušku a nikdo neví, kdy vybuchne

Napadení novinářky
22. listopadu 2013 – ukrajinskému národu ukradli jeho sen. Prezident Janukovič nepodepsal asociační dohodu s Evropskou unií. Lidé vyšli do ulic. Tím odstartovali mírné protesty.
noc z 30. listopadu na 1. prosince – prezident Janukovič prolil krev mírně protestujících studentů. Hodně zraněných civilistů, okolo 40 zraněných novinářů. Ukrajina se probudila v Bělorusku.

1. prosince – krvavý střet demonstrujících občanů se speciálními jednotkami Berkut v Bankové ulici.
1. prosince – občané obsadili Kyjevskou radnici, Dům odborů a Dům svobody.
9. prosince – stržení sochy Lenina v centru Kyjeva
11. prosince – speciální jednotky Berkut se snažily rozehnat demonstraci na náměstí, hodně zraněných, mezi nimi i národní opoziční poslanci.
12. prosince – posílení občanských barikád
17. prosince – poslanci města Moskvy přišli s návrhem, aby se jedna z moskevských ulic jmenovala podle speciálních jednotek Berkut
17. prosince – Janukovič podepsal s Ruskem dohodu o uzavření euroasijské smlouvy. Podmínky smlouvy nejsou dodnes plně sděleny veřejnosti.
25. prosince – brutální napadení ukrajinské novinářky Taťány Čornovil
1. ledna 2014 – demonstrující občané v poklidu oslavili příchod nového roku na Majdanu
3. ledna – napadení opozičního poslance Andreje Illyenka a advokáta Kyzina
6. – 7. ledna – demonstrující občané oslavili pravoslavné Vánoce na Majdanu
10. ledna – tři občanští aktivisté z Vasilkova byli odsouzeni za podezření o pokus o svržení sochy Lenina – každý z nich odsouzen na 6 let vězení
10. ledna – protesty proti rozsudku – střet se speciálními jednotkami – hodně zraněných (vč. bývalého ministra vnitra Lucenka)
16. ledna – ukrajinský parlament nelegitimním hlasováním odsouhlasil rozpočet na rok 2014 a přijal „pendrekové zákony“
20. ledna – střet v ulici Hruševského – ze strany speciálních jednotek se používají granáty, vodní děla (i když je venku -10stupňů), Molotov koktejly, střílí se slepými náboji. Boje přetrvávají dodnes.
20. ledna – prezident Janukovič povolil speciálním jednotkám použití ostrých nábojů ve střetech s demonstranty

Stovky tisíc lidí ve dne i v noci již dva měsíce protestují na hlavním náměstí Kyjeva a po celé Ukrajině proti režimu prezidenta Janukoviče. Naše revoluce má jméno – Revoluce cti. Ukrajinský lid touží po demokracii, protože dnes v 21. století v našem civilizovaném a medializovaném světě v Ukrajině stále vládnou: represe (vč. „odstranění“ nepohodlných lidí), uvěznění, zkorumpovanost soudů, mafiánské praktiky klanu prezidenta Janukoviče, vládní provokace neznají meze, krvavý hon na občanské aktivisty, opoziční poslance, občany nesouhlasící s režimem. Svoboda slova je ve vážném ohrožení, novináři jsou sledováni a brutálně napadáni. Občané jsou také napadáni, zastrašováni a je jim vyhrožováno. Slíbené maratorium na nepoužití síly od prezidenta Janukoviče nikdy nevstoupilo v platnost.

Občané Ukrajiny se obracejí na zástupce evropských států a Ameriky s prosbou o zavedení sankcí proti prezidentovi Janukovičovi a jeho vládě.


Ivanka Illyenko

Popular Posts

NEVÍTE KAM DÁL?

1968 ABBA Accordeon Afrika Agáta Aktuální info Alphaville Amerika Analogie Analýza Andrej Kiska Anna Kurnikova au-pair Basshunter Bažant na špeku Brandi Carlile Brexit Brilianty Bylinky Cestování Cestování. Moře Cicero Civilizace czaktualne CZportal český folklor a tance Čína Člověk a Nemoc Čmelda a Brumda Debaty a názory Den boje za svobodu a demokracii Dezinformace Diamanty Die Moldau Dies irae Diktatura Diskuze Dobromysl obecná Dobrý vtip Drahé kameny Dvorak From the New World Dvořák Edith Piaf Eric Clapton Etické a humánní principy evergreen Evropská unie Exekutor v česku Facebook Fejeton Forever Young Fotografie Google Gulag Guláš - dančí Harlej Hej počkej! Historie Hlad Hledání Hledání na internetu Houby Humor Imunita kojení a spánek Informační válka Internetové smetiště Islám Izrael Jaro Je zet de JZD Kačaba Kaddafi Kamenný most Karel Kryl Kariera Káva kávovar Kelly Family Klamání Kobane Komunitní sítě Korsika Krakonoš Králíček obecný Kritické myšlení Krkonoše Krteček kuchyně Kuras Kuřecí Lady Gaga Lara Fabian Láska Legendy taneční hudby Lékař Lékař a bylinky Les Londýn Lovecká sezóna Lyžování Manipulace Markéta Šichtařová Martinské Holé Mexico Mobbing Monitorovací přístroje Moře Moudro Moudrost věků Mozart Můj pohled na svět Mustafa Kemal Atatürk Mýtus osvobození Názory News Novinky O dobrodiních O nejvyšším dobru a zlu Ornitologie Ovar Peníze Penze Petra Procházková Petrova Bouda Pirati.cz Počasí Podnikání Pohádky Politika Pověz mi co jíš... Povodně Praha Prezident Předjaří Příběhy Příroda Přítel rodiny Psychopatologie Ptáci Radkin Honzák Radujme se Relax Rostou Rudá svoboda Rusko a zlo Rušičky Řecko Sametová revoluce Santorini Selský rozum Seneca Si vis pacem Smetana Socialismus Sociální sítě Sokrates SPOŘENÍ Stoicismus Strach Svoboda Symphony no. 9 Šikana Šmejdi Švejk Tanky a Ukrajina teen song's Tenis Tenkrát na východě Tenkrát na Západě Teroristé The Beach Boys The ultimate western Trautenberk Trpajzlíci Twitter U řeky Události na internetu Události ve světě Ukrajina Únos Urska Zolnir Slovenia Judo Úředník Václav Havel Válka Vánoce Včelí medvídci Velký švýcarský salašnický pes Verše Videa Vietnam Vlasta Burian Volkswagen WCstory Wimbledon YouTube Za vaši a naši svobodu Zadarmo Zákon Zánět močových cest Závislost Zdroj Ze smetiště internetu Zelené Zimní sporty Zvěř a lov Žáby Židovské Život na dlani

Vybraný příspěvek

STRACH a společnost. Pomalu i dost rychle se vytrácí rozum ve svobodné zemi? Takhle se jako společnost necháme státem vydírat? Já říkám "Nedej se člověče zalepit strachem a šikanou!"

MARKÉTA ŠICHTAŘOVÁ Dlouho to vypadalo, že základem společnosti je rodina  (a leckdo se zastydlou pubertou by ještě dodal, že zákl...