CZAKTUALNE: Extrakt pro dlouhé chvíle, proměnlivé počasí a nemoc. Dokud člověk dojil kravičku v maštali a sekal trávu, sušil seno a byl v kontaktu s denními starostmi o obživu, byl přiměřeně zdráv a předal bolesti Pánu Bohu.

Extrakt pro dlouhé chvíle, proměnlivé počasí a nemoc. Dokud člověk dojil kravičku v maštali a sekal trávu, sušil seno a byl v kontaktu s denními starostmi o obživu, byl přiměřeně zdráv a předal bolesti Pánu Bohu.


Holubí přistání - je momentka ve fotografii

Internet je velké smetiště a zábava publikováním tlachajících magazínových článků, cituji CTK :


Proměnlivé počasí, kdy se v rychlém sledu střídají během jednoho dne dešťové přeháňky a sluníčko, vítr a bezvětří a také chlad a teplo, působí nepříznivě na lidský organismus. Kolísání tlaku během několika hodin ovlivňuje hlavně lidi s nemocným srdcem, vysokým nebo nízkým tlakem, pacienty s nemocnými klouby a také ty, kteří se léčí z depresí.
Přichází víc těch, kteří si stěžují na tlaky na prsou, závratě, potivost, klouby je víc bolí, zhoršili se také lidé s depresí. Pacientů je víc a jejich stav kolísá podle změn tlaku vzduchu.
Sami pacienti dost přesně popisují, jak se jejich stav v průběhu dne mění. 
Například žena, která se léčí se závratěmi, při vyšetření popsala, že se jí chvílemi víc motá hlava, a jakmile se počasí trošku změní, uleví se jí.

"Když celý den prší, je to jasné, lidi bolí klouby. 

Ale teď, jak se střídá počasí během dne, je pacientům najednou dobře a cítí se i psychicky líp, a najednou jako by to na ně padlo, jak se náhle počasí změní. Oni cítí na svém těle velice přesně, jak se tlak mění.
S pacienty jejich obtíže probírá. S počasím se musejí smířit, to změnit nemohou, měli by tomu ale přizpůsobit své chování. Varuje je před tím, aby si sami například zvyšovali dávky léků, nebo je naopak vysazovali. Je to rizikové pro jejich zdraví.

"Naše rady tedy jsou, aby bez ohledu na to, co hlásí meteorologové - když na sobě cítí, že jim není úplně dobře, a nemusí to být hned bolest na prsou, ale třeba se jim hůře dýchá, jsou unavenější a motá se jim hlava - tak aby zůstali raději doma v klidu. A počkali, až potíže odezní. Jejich tělo jim to samo signalizuje a měli by mu vyhovět"

Lékař pacientům také radí: pokud by se jim náhle hodně přitížilo, mají zavolat záchranku. "Měli jsme v tomto počasí akutní infarkty, srdeční selhání a zhoršení dušnosti".
V tomto ročním období trápí pacienty také alergeny, což nesouvisí tolik s výkyvy počasí. Problém mají astmatici, je více alergických rým a alergických zánětů spojivek. "Radíme nevycházet z domu a když vycházet, tak ne do rozkvetlé louky"
Po současném proměnlivém počasí se očekávají opět vedra. Lékař doporučil pro následující dny lidem s chronickými obtížemi, aby v horku raději zůstali doma a ve stínu. Často jsou to senioři, takže by si měli práci na zahrádce přiměřeně dávkovat, pracovat jen ráno a večer, ne v době prudkého slunce.

**********
K tomu si řekněme na další stránce, co je to   civilizace a civilizační nemoci člověka.

Jistě rozumíte, vysvětlení je jednoduché...člověk odešel z přírody k televizi, práškům (lékům a přejídání) 
Dokud dojil kravičku v maštali a sekal trávu, sušil seno a byl v kontaktu s denními starostmi o obživu, byl přiměřeně zdráv a předal bolesti Pánu Bohu.

Popular Posts

NEVÍTE KAM DÁL?

1968 ABBA Accordeon Afrika Agáta Aktuální info Alphaville Amerika Analogie Analýza Andrej Kiska Anna Kurnikova au-pair Basshunter Bažant na špeku Brandi Carlile Brexit Brilianty Bylinky Cestování Cestování. Moře Cicero Civilizace czaktualne CZportal český folklor a tance Čína Člověk a Nemoc Čmelda a Brumda Debaty a názory Den boje za svobodu a demokracii Dezinformace Diamanty Die Moldau Dies irae Diktatura Diskuze Dobromysl obecná Dobrý vtip Drahé kameny Dvorak From the New World Dvořák Edith Piaf Eric Clapton Etické a humánní principy evergreen Evropská unie Exekutor v česku Facebook Fejeton Forever Young Fotografie Google Gulag Guláš - dančí Harlej Hej počkej! Historie Hlad Hledání Hledání na internetu Houby Humor Imunita kojení a spánek Informační válka Internetové smetiště Islám Izrael Jaro Je zet de JZD Kačaba Kaddafi Kamenný most Karel Kryl Kariera Káva kávovar Kelly Family Klamání Kobane Komunitní sítě Korsika Krakonoš Králíček obecný Kritické myšlení Krkonoše Krteček kuchyně Kuras Kuřecí Lady Gaga Lara Fabian Láska Legendy taneční hudby Lékař Lékař a bylinky Les Londýn Lovecká sezóna Lyžování Manipulace Markéta Šichtařová Martinské Holé Mexico Mobbing Monitorovací přístroje Moře Moudro Moudrost věků Mozart Můj pohled na svět Mustafa Kemal Atatürk Mýtus osvobození Názory News Novinky O dobrodiních O nejvyšším dobru a zlu Ornitologie Ovar Peníze Penze Petra Procházková Petrova Bouda Pirati.cz Počasí Podnikání Pohádky Politika Pověz mi co jíš... Povodně Praha Prezident Předjaří Příběhy Příroda Přítel rodiny Psychopatologie Ptáci Radkin Honzák Radujme se Relax Rostou Rudá svoboda Rusko a zlo Rušičky Řecko Sametová revoluce Santorini Selský rozum Seneca Si vis pacem Smetana Socialismus Sociální sítě Sokrates SPOŘENÍ Stoicismus Strach Svoboda Symphony no. 9 Šikana Šmejdi Švejk Tanky a Ukrajina teen song's Tenis Tenkrát na východě Tenkrát na Západě Teroristé The Beach Boys The ultimate western Trautenberk Trpajzlíci Twitter U řeky Události na internetu Události ve světě Ukrajina Únos Urska Zolnir Slovenia Judo Úředník Václav Havel Válka Vánoce Včelí medvídci Velký švýcarský salašnický pes Verše Videa Vietnam Vlasta Burian Volkswagen WCstory Wimbledon YouTube Za vaši a naši svobodu Zadarmo Zákon Zánět močových cest Závislost Zdroj Ze smetiště internetu Zelené Zimní sporty Zvěř a lov Žáby Židovské Život na dlani

Vybraný příspěvek

STRACH a společnost. Pomalu i dost rychle se vytrácí rozum ve svobodné zemi? Takhle se jako společnost necháme státem vydírat? Já říkám "Nedej se člověče zalepit strachem a šikanou!"

MARKÉTA ŠICHTAŘOVÁ Dlouho to vypadalo, že základem společnosti je rodina  (a leckdo se zastydlou pubertou by ještě dodal, že zákl...